Gezi Notları 3 (Eyüp Sultan ve Pierre Loti..)

8 Haziran 2010 Salı..
İstanbul'a ilk geldiğimde yağan yağmur bana ev özlemiyle de birlikte hüzünlü, sonrasında malum sebeplerle romantik :), bugün ise tem bir felaket geldi.. :))
Ayakkabılarımın içine giren suyla beraber yaptığım sabah yolculuğu, ofise gelirken aldığım palyaço çorabına benzer dize kadar uzun ve rengarenk bir çorapla sonlandı.. ehehe
Olsun yine de şikayetçi değilim.. :)
Gezi Notlarımın 3. bölümüne Eyüp Sultan'dan başlamak istiyorum.. İstanbul'un enerjisini en yoğun ve biraz da korkutucu hissettiğim yerlerinden biriydi Eyüp Sultan.. Kesinlikle normal değil.. Mezarlıkla Camii yanyana olduğundan ve yatırlar çok fazla olduğu için çok yoğun bişey hissediosunuz.. Size tek tavsiyem mutlaka gidip ziyarette bulunun.. ve fakat içinizden ne geçireceğinize çok dikkat edin.. ;)

ve gelelim Pierre loti'ye..
Caminin hemen yan tarafından Pierre Loti'ye doğru mezarlığın içinden çıkan inanılmaz bi yol var.. Oldukça sağlam bi tırmanış gerektiriyo ama sıkı durun.. Sizi oraya yorulmadan çıkartacak harika bişey var. Bi teleferik ! Efet.. Teleferiğe binip yorulmadan hop die çıkabilirsiniz.. Yanlız tavsiyem inerken mutlaka yürüyün..

İstanbul aşığı Fransız bir yazar Pierre Loti bildiğiniz gibi.. Asıl adı farklı olmakla birlikte Haliç'e şimdiye kadar hiç görmediğim kadar güzel bakan Pierre Loti kahvesine adını veren adam..
Akşama doğru orada oturup çay içmek insanı bambaşka yapıyor.. Ama eminim akşamki manzara çok daha muhteşemdir.. Adı üstünde Altın Boynuz Haliç gece burdan muhteşem görünüyo olmalı..

Bi gün onu da gördüğümde yazacağım mutlaka..

0 Response to "Gezi Notları 3 (Eyüp Sultan ve Pierre Loti..)"

Yorum Gönder